Un bărbat de 65 de ani infectat cu SARS COV-2 a murit la Spitalul Municipal din Mediaș, în timp ce aștepta să fie transferat la alt spital, la ATI

24 octombrie 2020, 13:38

Bărbatul de 65 de ani din Mediaș avea mai multe afecțiuni și a ajuns miercuri la spital cu simptome clare de Covid. Fără o secție de terapie intensivă, cadrele medicale din Mediaș s-au luptat în zadar să-l salveze pe pacient.

În județul Sibiu, pacienții infectați cu noul coronavirus și în stare gravă sunt tratați la Spitalul Județean de Urgență, unde există 12 paturi la Terapie Intensivă, ocupate însă toate. În ultimele două săptămâni, însă, 5 pacienți au fost transferați la secții ATI din Argeș. Directorul DSP Sibiu a declarat pentru Mediafax că situația este extrem de gravă în tot Ardealul, unde practic nu mai sunt paturi libere la ATI pentru pacienții infectați cu SARS Cov 2. Situația nu este mai bună nici în alte zone. La Timișoara, secțiile de terapie intensivă sunt pline, iar unele cazuri pur și simplu nu mai pot fi preluate.

Iar locurile de la terapie intensivă se eliberează mult mai greu. Pacienții ajunși aici au nevoie de câte două-trei săptămâni de tratament.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite