Un cetățean francez stabilit în Bucureşti şi-a construit în locuinţă o seră unde cultiva cannabis

28 iunie 2020, 21:40

Cetățeanul francez în vârstă de 35 de ani se află în România de la sfârșitul anului 2017. Deși în permisul de ședere era trecută o adresă din zona Centrului Vechi, în realitate, bărbatul închiriase un apartament într-o zonă mai discretă, din sectorul 2.

La începutul lunii aprilie a făcut achizițiile necesare cultivării plantelor de cannabis. Anchetatorii spun că el fuma marijuana în timp ce își supraveghea cultura, iar mirosul specific a fost simțit de vecini. Așa au intrat pe fir polițiștii antidrog și procurorii DIICOT care au început supravegherea bărbatului. Ei au descoperit şi primul client al francezului, un cetățean din Togo.

Cannabisul era cultivat la ultimul etaj al clădirii, spun surse judiciare. Clienții erau chemați de către cetățenul francez în fața unei curți unde avea loc tranzacția, în numai câteva secunde. La început, bărbatul le oferea mostre gratuite pentru a-i convinge că are o marfă de calitate.

Odată adunate suficiente date, au urmat perchezițiile, efectuate în urma cu câteva zile, în laboratorul artizanal al francezului.

La audieri, suspectul ar fi recunoscut că plantele sunt ale lui, dar a negat că ar fi făcut trafic de droguri. Cetăţeanul francez a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite