Un consilier al premierului japonez, certat de mama sa că și-a ţinut mâinile în buzunare în timpul unei vizite oficiale. Aceasta i-a sugerat să îşi coasă buzunarele

Seiji Kihara
Seiji Kihara
24 ianuarie 2023, 08:45

Seiji Kihara, adjunctul secretarului șef al cabinetului nipon, a dezvăluit că mama sa a citit comentarii potrivit cărora își „face părinții de rușine” după ce a fost surprins cu mâinile în buzunarele pantalonilor în timp ce Kishida vorbea cu reporterii la Washington.

Kihara, în vârstă de 52 de ani, a primit un apel telefonic din partea mamei sale, care i-a spus că îi este „rușine” și i-a sugerat să își „coasă buzunarele”.

 

 

Incidentul a avut loc la 13 ianuarie, în timpul vizitei lui Kishida în Europa și America de Nord, care a inclus primul său summit în calitate de prim-ministru, alături de Joe Biden.

Într-un clip care a circulat pe rețelele sociale, Seiji Kihara, adjunctul secretarului șef al cabinetului, a fost surprins cu mâinile în buzunare, în timp ce privește în sus și apoi își fixează privirea asupra lui Kishida, care se află la câțiva metri în fața sa. După ce realizează că este filmat, Kihara își aranjează pantalonii și își încrucișează mâinile în fața sa. Posibil ca oficialul să fi reușit să scape cu această gafă, scrie The Guardian, dacă ziarul Asahi Shimbun nu ar fi postat un clip pe Twitter, stârnind critici din partea utilizatorilor de pe rețelele sociale.

În apărarea sa, Kihara a declarat că este „genul de persoană care își ţine mâinile în buzunare în timp ce merge” – deși stătea nemișcat în timpul incidentului – și că pur și simplu se concentra asupra comentariilor lui Kishida pentru a putea informa cu exactitate presa cu privire la rezultatul summitului.

„Mă gândeam cum să transmit cel mai bine relațiile amiabile dintre Japonia și SUA afișate la summit”, a spus el într-o apariție pe un canal de discuții politice de pe YouTube, spre amuzamentul celorlalți invitați.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite