Un copil de 11 ani a fost lovit cu cureaua de un profesor. Cadrul didactic a demisionat, iar pe numele lui a fost deschis un dosar penal. Informații care vă pot afecta emoțional!

16 februarie 2023, 12:19

Incidentul s-a produs la începutul lunii după ce, băiatul, elev în clasa a V-a, ar fi făcut un desen obscen, potrivit reprezentanţilor şcolii, care-l reprezenta pe profesor. Deranjat de acest lucru, suplinitorul ar fi mers acasă la asistentul maternal la care era plasat copilul şi a solicitat să discute cu minorul. Când au ajuns faţă în faţă, bărbatul ar fi scos cureaua şi l-ar fi lovit de mai multe ori pe copil.

Asistentul maternal a anuţat Poliţia şi reprezentanţii şcolii care au declanşat anchete în acest caz.

Potrivit reprezentanţilor unităţii de învăţământ, se ia în calcul o posibilă scădere a notei la purtare a elevului, însă nu s-a luat încă o decizie finală.

Bărbatul care preda la şcoala din Ţuţora începând cu luna septembrie a anului trecut a demisionat ieri. Astăzi, reporterii TVR au încercat să ia legătura cu acesta, însă nu a răspuns la telefon.

Profesorul s-a ales şi cu un dosar penal pentru loviri sau alte violenţe, infracţiune care, potrivit Codului Apenal, se pedepseşte cu amendă sau închisoare de la 3 luni la 2 ani.

Copilul și asistentul maternal profesionist se află în atenția reprezentanților Direcției pentru Protecția Copilului și vor primi asistență psihologică dacă este nevoie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite