Un fost luptător de arte marțiale a fost reținut de polițiști după ce a jefuit o farmacie în București

4 februarie 2023, 19:14

Bărbatul reținut pentru jaf de oamenii legii este Radu Mihăiță. Declarația dată în 2017 la o gală de arte marțiale arată o persoană încrezătoare. După un timp însă, a ajuns, să fure prin străinătate, spun surse judiciare. Iar acum 4 zile a jefuit o farmacie din Otopeni după ce a amenințat farmacista cu un pistol cu bile. Femeia, speriată, l-a lăsat să ia toți banii din casa de marcat, 3.000 de lei. Mai devreme în aceeași zi, bărbatul încercase, prin aceeași metodă, să jefuiască o casă de amanet în Piața Gorjului din București.

După cele două fapte, bărbatul nu s-a ascuns foarte bine, convins că va fi protejat de vestimentația pe care o folosise. A purtat un hanorac cu glugă, mască de protecție și mănuși. Dar nu au fost suficiente. La patru zile după jaf, polițiștii l-au descoperit și l-au prins chiar în casa lui.

‘În urma efectuării percheziţiei au fost ridicate mai multe bunuri, iar bărbatul a fost depistat şi condus la audieri. Acesta a fost reţinut pentru 24 de ore urmând a fi prezentat magistraţilor cu propunere legală.

La percheziții nu a fost găsit pistolul. În schimb, oamenii legii au recuperat bilele folosite ca muniție pentru acel tip de armă, precum și mănușile utilizate pentru nu lăsa amprente.

La audieri, bărbatul nu a vrut să le explice polițiștilor de ce a recurs la jafuri. Dacă va fi găsit vinovat de judecători, poate fi condamnat la închisoare între 3 și 10 ani.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite