Un grup de migranți, prins de polițiștii de frontieră, pe plaja Corbu. Ambarcațiunea fugarilor a eșuat
03 Septembrie 2017, 14:02 (actualizat 03 Septembrie 2017, 19:17)
(actualizat 03 Septembrie 2017, 19:17) | Știrile TVR

Un pescador cu 87 de migranţi a ajuns, duminică, pe plajele din apropierea Portului Midia. Ambarcaţiunea a fost însă depistată de poliţiştii Gărzii de Coastă Constanţa, în largul Mării Negre, dar nu s-a suspus somaţiilor. Odată ajunşi la țărm, migranţii au coborât şi doi dintre ei au reuşit să fugă. Unul a fost prins după câteva ore şi sunt suspiciuni că ar putea fi chiar călăuza grupului. Detalii despre acest caz de la Ana Maria Stancu.

Cei de pe navă au refuzat să răspundă somaţiilor poliţiştilor şi, în jurul orei 10.00, migranţii au debarcat pe plaja din apropierea portului Midia. Printre ei, şi 26 de copii şi adolescenţi.

Au fost încercuiți de numeroase forţe ale Poliţiei de Frontieră.

Chiar şi aşa, spun surse auorizate, doi dintre cei de pe pescador au au reuşit să fugă cu o barcă gonflabilă pe care au abandonat-o la ţărm. Căutările au început imediat, cu filtre şi patrule de urmărire.

Cei 87 de migranţi se adaugă altor 160 depistaţi în zona litoralului în luna august.

În cadrul oprerațiunilor au fost arestate şi 7 călăuze, cetăţeni turci, bulgari și ciprioți.

Zeci de oameni din Siria, Irak sau Afganistan îşi riscă vieţile pentru a ajunge pe teritoriul european şi plătesc taxe exorbitante pentru un loc pe ambarcaţiuni nesigure.