Un incendiu puternic a mistuit o biserică din Constanța. O femeie a suferit arsuri la braț, iar 11 apartamente au fost afectate de flăcări şi fum

28 august 2022, 13:18

Flăcările s-au extins cu repeziciune. Au cuprins inclusiv fațada unui bloc din apropiere, iar locatarii au ieșit cu toții din imobil.

Un număr de 11 apartamente au fost afectate de flăcări şi fum.

„La incendiul de la biserica din Constanţa: 4 din 11 apartamente, afectate de incendiu şi de fum, restul – de fum (7 apartamente); latura dinspre biserică a faţadei blocului, afectată de flăcări. Aproximativ 500 metri pătraţi – construcţie de lemn din curtea bisericii – arsă complet”, a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”.

Incendiul a cuprins un paraclis provizoriu aflat în curtea bisericii Sf. Ecaterina – lăcaş de cult în construcţie -, în cartierul constănţean Tomis Plus, în timpul unei slujbe susţinute de preoţi.

Preotul Liviu Ghengeaua: de la instalația electică. noi am văzut direct focul că eram în altar, a izbucnit din interiorul bisericii la intrare, era lume multă, erau vreo 40-50 de persoane.

La fața locului, au intervenit șase autospeciale de stingere, două autoscări, o ambulanță pentru victime multiple și o ambulanță SMURD.

O femeie a suferit arsuri la braț și a fost dusă la spital.

Un număr de 30 de persoane au fost evacuate de Gruparea de Jandarmi Mobilă din biserica cuprinsă de flăcări, duminică, într-un cartier din municipiul Constanţa, iar 15 locatari ai unui bloc din vecinătate, afectat de incendiu, s-au autoevacuat sau au fost scoşi din imobil de pompieri, a informat ISU „Dobrogea”.

Pompierii au scos din clădirea în flăcări mai mult de 10 butelii încărcate cu gaz.

Focul a fost lichidat rapid, iar autoritățile urmează să stabilească care a fost cauza producerii incendiului.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă