Un kilogram de canabis, confiscat în urma unor percheziții făcute în Botoșani
26 Octombrie 2020, 13:54
(actualizat 26 Octombrie 2020, 13:55)

Polițiștii au găsit în urma unor percheziții făcute în orașul Darabani, județul Botoșani, un kilogram de canabis. Doi tineri, de 21 și 25 de ani, au fost reținuți în acest caz.

Potrivit unui comunicat al IGPR, polițiștii și procurorii DIICOT din Botoșani au făcut duminică cinci percheziții domiciliare în orașul Darabani, într-un dosar în care doi tineri sunt bănuiți că au cultivat, produs și vândut droguri de risc.

În urma perchezițiilor, polițiștii au confiscat aproximativ un kilogram de cannabis, precum și diverse ustensile utilizate pentru realizarea vânzării drogurilor, printre care și un cântar electronic.

Conform polițiștilor, în perioada martie – octombrie 2020, cei doi tineri, de 21 și 25 de ani, ar fi procurat semințe de cannabis și ar fi înființat o cultură, pe care ar fi îngrijit-o până în octombrie, când ar fi recoltat-o și ar fi pus-o în podul unui imobil.

„Aceștia ar fi înființat cultura în scopul obținerii de inflorescențe de cannabis, destinate comercializării către diverși consumatori”, se arată în comunicat.

Cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore, iar luni vor fi prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.