Un medic și o asistentă din Târgu Jiu, condamnați la închisoare cu suspendare într-un caz de malpraxis. Decizia instanței nu este definitivă

3 octombrie 2017, 13:19

În 2011, Raluca Tulic, de 17 ani, a ajuns la spitalul din Târgu Jiu cu o banală amigdalită. Tânăra se pregătea pentru examenul de Bacalaureat și pentru admiterea la facultate, dar a murit în urma unui șoc anafilactic, după ce medicul Carmen Braia i-a administrat un antibiotic la care era alergică.

Procurorii care au anchetat cazul au susținut că ulterior, cadrele medicale ar fi falsificat documentele medicale pentru a scăpa de răspundere.

Judecătorii au condamnat-o pe doctoriță la trei ani de închisoare cu suspendare, iar pe asistenta care s-a ocupat de pacientă, la 1 ani și 5 luni, tot cu suspendare. În plus, medicul nu va mai avea voie să își exercite meseria timp de trei ani.

Decizia instanței nu este însă definitivă. Așa că, deocamdată, cadrele medicale lucrează la Spitalul Județean Târgu Jiu.

Instanța a stabilit și despăgubiri financiare pentru familia fetei. Dar pentru părinții ei, durerea este mult prea mare. Raluca rămăsese singurul lor copil, după ce fratele ei murise înecat, tot la vârsta de 17 ani.

Dacă hotărârea instanței va rămâne defintivă părinții fetei ar urma să primească de la firmele de asigurari despăgubiri în valoare de 400.000 de euro și 20.000 de lei, prejudiciu material.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite