Un medic ortoped de la Cluj, acuzat de neglijență în cazul unei fetițe de trei ani
22 Februarie 2021, 20:50
(actualizat 22 Februarie 2021, 21:26)

Un medic ortoped din Cluj-Napoca, condamant în trecut pentru luare de mită, este acuzat acum de părinții unei fetițe de 3 ani că a pus mâna strâmb în ghips micuței și a refuzat să vorbească cu ei după operație. Medicul se apără și susține că și-a făcut meseria. Colegiul Medicilor va analiza cazul dacă părinții vor depune o plângere în acest sens.

Experiența familiei Niculescu la Spitalul de Copii din Cluj-Napoca a început în ianuarie, când, în timpul unei vacanțe în Bistrița Năsăud, fiica lor, în vârstă de 3 ani, a avut un accident și și-a fracturat brațul.

Părinții au ajuns cu micuța la primul spital din Bistrița. Aici, medicii au acordat fetiței primul ajutor, dar, pentru că unitatea nu are medic ortoped pediatru, au fost sfătuiți să meargă la CLuj.

Ajunși acasă, la Piatra Neamț, părinții au studiat radiografiile făcute la Cluj și au observat că mâna fetiței pare pusă strâmb în ghips. Au repetat setul de analize, după care au mers cu fetița la un medic specialist din județul Mureș.

Conducerea Spitalului de Urgență pentru Copii din Cluj anchetează cazul, ca să vadă dacă acuzațiile părinților sunt fondate.

Între timp, și Colegiul Medicilor ne-a declarat, că dacă părinții vor depune o plângere, vor lua o hotărâre.

Medicul Ioan Dobrescu a mai fost subiectul unor scandaluri în trecut. În 2016, a fost judecat și condamnat pentru luare de mită, după ce 14 părinți au depus plângere împotriva lui. Într-un alt dosar, a primit o amendă administrativă. MEdicul profesează și acum în același spital, dar este în perioada de "încercare" și are obligația să nu comită o infracțiune.