Un ministru argentianian a fost bătut de mai mulţi şoferi de autobuz furioşi după moartea unui coleg

4 aprilie 2023, 12:12

Sergio Berni, ministrul însărcinat cu securitatea regiunii Buenos Aires a mers într-o suburbie a capitalei argentiniene pentru a discuta cu șoferii de autobuz care protestau. Aceștia însă l-au atacat pe oficial încă din primele clipe. Șoferii erau furioși după ce cu o noapte în urmă, un coleg a fost împușcat mortal de doi hoți care încercau să jefuiască pasagerii.

Ministrul, deși lovit, a rămas să discute cu oamenii.

Sergio Beni, ministrul Securităţii din Provincia Buenos Aires: Vreau să vorbesc cu ei. Dacă nu discutăm, nu rezolvăm nimic. Normal că ştiu (nr din ce motiv protestează), altfel nu aş fi venit aici. Eu nu fug cum fac alţii. Stau aici şi nu plec până nu vorbesc cu ei şi găsim o soluţie la această situaţie de securitate, care este o problemă în toată provincia Buenos Aires.

Ministrul a fost scos de poliție din zona incidentelor. Acestea însă au continuat și mai mulți polițiști și protestatri au fost răniți. Șoferii din La Matanza, o zonă din vestul orașului Buenos Aires, sunt suparăți din cauza criminalității crescute și a lipsei măsurilor de siguranță. În ultimii 10 ani peste 30 de șoferi de autobuz au murit în timpul serviciului.

”Autorităţile ne transmit mereu că nu pot face nimic pentru siguranţa publică din La Matanza. De asta suntem aici la protest. Acum încă un coleg a fost omorât. Toţi suferim şi nu ne oprim din protest până când nu ne bagă cineva în seamă şi ia unele măsuri.”

”De câte ori cerem ceva autorităţile ne dau acelaşi răspuns, că nu au nu pot securiza autobuzele pentru că sunt importate, că nu au bani, că nu au ce să facă.”

Procurorii din Buenos Aires au anunțat că autorii crimei împotriva șoferului de autobuz au fost arestați. Aceștia din urma sunt însă deciși să continue protestul și amenință cu o grevă generală

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă