Un nou bilanț al cazurilor de infectare cu coronavirus în România: 59
12 Martie 2020, 10:02
(actualizat 12 Martie 2020, 22:01)

Încă șase persoane au fost confirmate, joi seara, cu noul coronavirus, în județul Hunedoara. Numărul cazurilor la nivel național ajunge la 59.

ACTUALIZARE Încă șase persoane au fost confirmate, joi seara, cu noul coronavirus, în județul Hunedoara. Cele 6 persoane au intrat în contact cu femeia din Hunedoara, de 26 de ani, care nu a respectat izolarea la domiciliu, întocmindu-i-se dosar penal. Este vorba despre șase femei de 58 , 74, 52, 45, 53 și 45 de ani. Ultimele trei sunt cadre medicale și sunt autoizolate la domiciliu.

 

ACTUALIZARE Potrivit Grupului de comunicare stsrategică, este vorba despre un bărbat de 53 ani din Covasna. El s-a întors din Trentino, Italia, în 8 martie și era la domiciliu, după ce a intrat în contact cu un caz pozitiv

 

ACTUALIZARE O femeie de 33 ani, care lucrează în Trentino, a fost confirmată pozitiv. S-a întors în România pe 10 martie, iar pe 11 martie s-a  internat cu durere în gât la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca.

 

ACTUALIZARE Numărul cazurilor de infectare cu coronavirus a ajuns la 51. Este vorba despre un bărbat de 21 de ani, șofer de TIR, care a călătorit în Italia în perioada 4-6 martie.

 

ACTUALIZARE Numărul cazurilor de infectare cu coronavirus a ajuns la 50. A fost confirmat un nou caz de coronavirus în România. Este vorba despre o femeien de 54 de ani, din Neamț. Femeia a fost internată la spitalul din Roman în 11.03.2020 cu tuse, febră, faringita. În data de 01.03.2020 s- a întors din Italia, dintr-o zonă neafectată.

 

ACTUALIZARE Numărul cazurilor de infectare cu coronavirus a ajuns la 49. A fost confirmat un nou caz de coronavirus în România. Este vorba despre o femeie de  45 de ani, venită din Italia, aflată în carantină la Arad. Urmează să fie transferată la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara.

 

A fost confirmat un nou caz de coronavirus în România. Este vorba despre o femeie, 20 de ani, din București. Este contact indirect al pacientului internat la Spitalul Gerota.

Astfel, numărul cazurilor de infectare cu virusul COVID-19 a ajuns la 48.

Femeia este contact direct cu prietenul șoferului pacientului internat la Spitalul Dimitrie Gerota - fostul ofițer în rezervă de la MAI și angajat al ADP sector 4, care a ascuns în primă fază că a fost în Israel.

Pe numele acestuia a fost deschis miercuri un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Dintre cei 48 de cetățeni care au contractat virusul, 6 au fost declarați vindecați și au fost externați. În carantină instituționalizată sunt 1.450 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contractat virusul COVID – 19.