Un nou incident în Franța: Un preot ortodox a fost împușcat lângă o biserică din Lyon

31 octombrie 2020, 19:07

ACTUALIZARE Un suspect a fost arestat, a declarat o sursă din cadrul poliţiei, informează DPA, preluată de Agerpres. Sursa nu a putut confirma dacă persoana este atacatorul.  Potrivit FranceInfo, un individ a tras două focuri cu o puşcă de vânătoare nimerindu-l pe preot în abdomen.  O altă sursă de poliţie a spus că preotul a fost în măsură să spună serviciilor de urgenţă, când au sosit, că nu l-a recunoscut pe atacator.  Potrivit Reuters, un oficial guvernamental grec l-a identificat pe preot ca fiind Nikolaos Kakavelakis.

După ce a tras două focuri de armă, atacatorul a reuşit să fugă. Victima este în stare gravă. Zona a fost înconjurată de poliţie, care a declanşat o amplă operaţiune de căutare a suspectului.

Este al treilea incident armat produs în Franța, în această săptămână, în care sunt implicați militanţi islamiști sau imigranți.

Acum câteva zile, un bărbat a atacat cu un cuțit mai multe persoane aflate într-o biserică din Nisa. O femeie din Brazilia a fost decapitată de atacator.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite