Un nou plan pentru semaforizare inteligentă în Capitală. În primă fază sunt vizate cinci culoare spre ieșirile din oraş

10 octombrie 2022, 19:23

85 de intersecții ar urma să fie modernizate sau reconfigurate în prima etapă a proiectului propus în Consiliul General de primarul capitalei Nicușor Dan. În felul acesta s-ar fluidiza principalele ieșiri din oraș.

NICUŞOR DAN, primarul general al Capitalei: Cam vara viitoare o să avem undă verde pe aceste cinci ieșiri.  Dacă mergeți cu viteza legală de 50 la oră, o să aveţi undă verde. Care este problema acum? Anumite semafoare care erau în unda verde în anii 2007- 2008 când s-a implementat sistemul, nu mai funcţionează, pe de altă parte, sunt treceri de pietoni care sunt nesemaforizate şi care îţi blochează atunci când trec pietonii.

În etapa a doua este programată retehnologizarea centrului de trafic pentru a-i crește capacitatea. Etapele 3 și 4 presupun includerea în sistemul centralizat a tuturor intersecțiilor din Capitală. Astfel, semaforizarea inteligentă ar urma să fie extinsă în toată Capitala. Totul ar urma să coste peste 13 milioane de euro, fără TVA. Bucureștenii care, potrivit unui studiu recent, pierd în trafic 115 ore pe an, sunt sceptici că vor scăpa vreodată de aglomerația de pe străzi.

Niciun oficial nu știe sau nu vrea să spună câte intersecții din București sunt coordonate inteligent în acest moment.

Primăria Capitalei a transmis că, din cele 460 de intersecții semaforizate, doar 260 sunt conectate la Sistemul Inteligent de Management al Traficului. Municipalitatea nu ne-a precizat şi câte dintre acestea sunt funcționale.

Atât consilierii generali din opoziție cât și unii dintre specialiștii în mobilitate urbană consultați de Ştirile TVR sunt de părere că problema traficului este departe de a fi rezolvată.

Prin telefon AURELIAN BĂDULESCU, consilier general PSD, primăria București: Nu este decât o repunere în scenă a Planului de Mobilitate care a fost adoptat de consilierii generali în mandatului primarului Firea. Noi ne bucurăm foarte mult dacă va face acest lucru, dar așa cum suntem învăţaţi, nu va face nimic.

Potrivit ultimelor date, în București sunt înmatriculate în jur de 1,5 milioane de autoturisme, la care se adaugă cele aflate în tranzit.

 

 

CITEȘTE ȘI

PMB solicită finanţare PNRR pentru extinderea sistemului de semaforizare şi dotarea staţiilor STB cu sisteme de informare

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă