Un nou val de migranți. Nouă irakieni prinși la Vama Nădlac, două familii din Afganistan și Irak depistate în localitățile Lățunaș și Cenad
27 Septembrie 2017, 12:46 (actualizat 27 Septembrie 2017, 15:45)
(actualizat 27 Septembrie 2017, 15:45) | Știrile TVR

Încă un val de migranţi a fost descoperit, miercuri, la granițele țării. Este vorba despre un grup de nouă migranți din Irak, dar și de două familii de cetățeni atât din Irak, cât și din Afganistan.

Cei nouă irakieni încercau să iasă ilegal din România pe la Vama Nădlac când au fost prinşi de oamenii legii. Migranţii, printre care şi un minor, erau ascunşi într-un compartiment special amenajat în podeaua remorcii unei dube.

Tot miercuri, polițiștii de frontieră au depistat două familii de cetățeni din Irak și Afganistan care intenționau să treacă ilegal granițele țării.

Familia din Afganistan, formată din trei membri, solicitanți de azil în România, au fost descoperiți pe raza localității Lățunaș, când încercau să treacă ilegal frontiera din Serbia în România. Cea de-a doua familie, din Irak, formată din patru membri, între care doi minori de 2 și, respectiv, 5 ani, și ei solicitanți de azil în România, au fost depistați în apropierea localității de frontieră Cenad. Aceștia au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră îi cercetează acum pe migranți sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.