Un olandez bogat și-a scos la vânzare colecția sa de mașini vechi, ascunsă câteva decenii. Cele 240 de automobile ar putea valora 13 milioane de euro

27 mai 2023, 12:08

Cele 240 de autoturisme au fost cumpărate în decursul deceniilor de un olandez, cunoscut ca „domnul Palmen”, însă bărbatul nu le-a scos niciodată în public. S-a temut întreaga sa viață că hoții îi vor fura mașinile adunate cu trudă și bani grei. Domnul Palmen a putut cumpăra atâtea mașini deosebite pentru că avea o afacere profitabilă, în domeniul imobiliar.

Nick Aaldering, reprezentant al casei de licitație: Este o colecţie care a existat ani de zile, de 40 de ani, care a fost strânsă de un om care avea un fel de manie a colecţionării. El era un entuziast al automobilelor, aşa cum se vede din varietatea maşinilor expuse aici.

Olandezul a ascuns autoturismele într-un depozit și chiar într-o fostă biserică. Acolo au stat în praf mărci celebre de automobile, unele care valorează sute de mii de euro. Potrivit specialiștilor din industria auto, cele mai ieftine mașini se pot vinde cu 25.000 de euro, însă sunt și exemplare care pot pleca de la 2,5 milioane de euro la licitație.

Hans Van der Pluijm, reprezentant al casei de licitație: Cred că (valoarea) va fi undeva între 8-12 sau 13 milioane de euro. Nu se ştie niciodată.

Mașinile au fost înscrise într-un catalog de licitație și pot fi vizionate de amatori până pe 28 mai. Licitația va fi organizată pe 7 iunie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Ministerul Mediului a pus în dezbatere ghidurile pentru Rabla Clasic și Rabla Plus