Un polițist de frontieră din Maramureș a fost bătut, stropit cu benzină și amenințat cu moartea de contrabandiști de țigări

1 februarie 2018, 08:36

Doi polițiști de frontieră patrulau o zonă de la graniță cu Ucraina. La un moment dat, au observat un autoturism de teren care a întors brusc și au demarat în forță. Au reușit să blocheze mașina, iar un agent a încercat să legimimeze persoanele care se aflau în ea, dar a fost agresat. Și colegul lui, care i-a sărit în apărare, a fost atacat. Mai mult, în sprijinul contrabandiștilor au sărit zeci de persoane, care au fost potolite cu focuri de armă.

O patrulă mobilă din Maramureș a observat, în urmă cu două nopți, la granița cu Ucraina, un autoturism de teren care a întors brusc și a demarat în forță. Polițiștii l-au blocat cu autospeciala, iar un agent a vrut să-i legitimeze pe pasagerii din mașină.

Poliţistul de frontieră a fost lovit de conducătorul auto şi a căzut, timp în care celelalte persoane aflate în autoturism au coborât şi i-au aplicat mai multe lovituri. Deşi colegul de echipaj a intervenit imediat, şi acesta a fost lovit de celelalte persoane” – Radu Lungu, purtător de cuvânt, Poliția de Frontieră Maramureș.

Un agresor a aruncat benzină pe polițistul de frontieră și pe autospecială și a amenințat că îi va incendia, iar conducătorul autoturismului suspect l-a amenințat pe poliţistul căzut cu un topor. În ajutorul agresorilor au sărit  30 de persoane. Una dintre ele a spart oglinda mașinii polițiștilor.

Răniți, agenții și-au chemat în ajutor colegii, care au tras 4 focuri de avertisment pentru a aplana conflictul. Un polițist rănit  are lovituri în zona capului, la umăr și la mâna dreaptă și o arsură chimică pe față. Cei doi agresori au fost reținuți. În ultima perioadă, au existat zeci de cazuri de polițiști agresați.

Ministerul de Interne a venit cu un proiect prin care cere închisoare pe viață pentru uciderea unui polițist și pedepse mai aspre pentru ultraj.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite