Un preot din Videle a fost prins în flagrant, în timp ce întreținea relații intime cu un minor. Acesta urmează să primească cea mai înaltă aspra sancțiune: caterisirea
27 Aprilie 2021, 12:04 (actualizat 27 Aprilie 2021, 20:32)
(actualizat 27 Aprilie 2021, 20:32) | Știrile TVR

Păcatele ascunse ale unui preot din Videle, județul Teleorman, au ieșit la iveală chiar în Săptămână Mare. Acesta a fost prins în flagrant de polițiști, în timp ce întreținea relații sexuale cu un băiat de 16 ani, într-o casă din Capitală. Minorul fugise din centrul de plasament în care locuia și unde acum este anchetă. Iar preotul, pus sub acuzare și reținut pentru 24 de ore, va fi exclus din Biserică. El era deja în atenția polițiștilor, după ce în ianuarie a reclamat că era victima unui șantaj cu imagini compromițătoare. Atenție, urmează detalii cu impact emoțional!

Prins în flagrant de polițiști, în timp ce întreținea relații sexuale cu un copil de 16 ani chiar la domiciliul său, preotul de 63 de ani nu a fost deloc vorbăreț nici cu jurnaliștii care l-au luat la întrebări, nici cu anchetatorii care l-au reținut. Comportamentul său i-a șocat pe reprezentanții Bisericii.

Reprezentanții Patriarhiei ne-au transmis că pe linie bisericească, preotul urmează să primească cea mai înaltă aspra sancțiune: caterisirea. Adică îndepărtarea definitivă din preoție.

În urma cercetărilor și a perchezițiilor făcute, polițiștii au ajuns la concluzia că minorul, care locuiește în centrul de plasament Pinocchio din Sectorul 1, venea des la domiciliul preotului. După ce informațiile au fost făcute publice, primarul Clotilde Armand a trimis corpul de control la direcția de asistenta sociala și protecția copilului din sector că să facă verificări

Preotul prins în flagrant chiar în Săptămână Mare nu mai slujea în biserică de câteva luni. Fusese suspendat în urma unor scandaluri sexuale. Însă în parohia pe care a "păstorit-o", Fotăchești din Videle, enoriașii se feresc să spună prea multe. Unii chiar au cuvinte de lauda la adresa lui.

Cercetările sunt continuate de polițiștii de la Secția 24, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5. Anchetatorii încearcă să afle dacă preotul a mai ademenit de-a lungul timpului și alți minori.