Un profesor belgian a fost suspendat după ce le-a arătat elevilor o caricatură cu profetul Mahomed

Profesor suspendat în Belgia
Profesor suspendat în Belgia
30 octombrie 2020, 20:02

Profesorul le preda unor elevi cu vârste de 11-12 ani la Şcoala nr. 11 din districtul Molembeek, o zonă din Bruxelles cu o puternică prezenţă musulmană.

Profesorul le-a dat elevilor să treacă de la unul la altul o tabletă cu o caricatură în care profetul apare în genunchi şi cu posteriorul ridicat, semnată de caricaturistul francez Coco, şi le-ar fi spus celor care nu doresc să o vadă să întoarcă privirea.

Şefa administraţiei acestui district din Bruxelles, Catherine Moureaux, a confirmat că profesorul a fost suspendat, dar a negat că decizia ar avea o motivaţie religioasă.

”Evident că nu a fost suspendat pentru că a arătat o caricatură cu Mahomed, ci pentru că le-a arătat obscenităţi unor copii mici, unii având numai zece ani”, a explicat ea.

În schimb, Georges-Louis Bouchez, preşedintele partidului liberal francofon belgian MR, formaţiunea ministrului belgian de externe Sophie Wilmes şi a preşedintelui Consiliului European Charles Michel, a criticat această decizie pe reţelele de socializare. ”Dacă (decizia) este adevărată, ar fi pur şi simplu inacceptabil şi intolerabil. Libertatea de expresie nu este negociabilă. Voi urmări cu atenţie”, a scris el pe Twitter.

Incidentul survine la două săptămâni după ce în Franţa vecină profesorul Samuel Paty a fost decapitat de un islamist radical după ce le arătase elevilor săi caricaturi cu profetul Mahomed în timpul unui curs despre libertatea de expresie.

(sursa: Agerpres)

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite