Un proiect-pilot vizând mai buna protecţie a frontierelor externe a UE a fost lansat luni în Bulgaria
21 Martie 2023, 10:01 (actualizat 21 Martie 2023, 10:07)
(actualizat 21 Martie 2023, 10:07) | Știrile TVR

Un proiect-pilot vizând mai buna protecţie a frontierelor externe ale Uniunii Europene a fost lansat în Bulgaria, a anunţat luni Comisia Europeană, transmite dpa.

'Întărirea graniţelor externe cu măsuri sporite de supraveghere ce vor fi implementate la frontiera dintre Bulgaria şi Turcia este o prioritate-cheie', a subliniat executivul UE într-un comunicat.

Proiectul prevede securizarea frontierei cu Turcia cu vehicule, camere de supraveghere, drumuri şi turnuri de supraveghere, potrivit unei declaraţii a şefei Comisiei, Ursula von der Leyen.

Un prim proiect-pilot în domeniul securizării frontierelor externe ale UE a fost lansat vineri în România. Acesta se concentrează pe repatrieri, managementul frontierelor şi cooperare internaţională şi va fi implementat cu sprijin operaţional, tehnic şi financiar puternic din partea Comisiei şi a agenţiilor europene specializate, precum Europol şi Frontex.

Proiectele-pilot din România şi Bulgaria au fost anunţate la un summit UE în urmă cu o lună.

Migraţia spre Uniunea Europeană a crescut din nou anul trecut, determinându-i pe liderii UE să convoace luna trecută un summit special pentru a căuta noi măsuri de stoparea a sa.