Un reprezentant al Ambasadei Federației Ruse în România, declarat persona non grata. Cel vizat a părăsit teritoriul țării noastre

19 august 2022, 16:31

Ministerul Afacerilor Externe informează că autoritățile române au decis declararea ca persona non grata pe teritoriul României a unui reprezentant al Ambasadei Federației Ruse la București, care a fost informată cu privire la decizia sus-menționată din dispoziția ministrului Afacerilor Externe Bogdan Aurescu, se arată într-un comunicat de presă remis Știrilor TVR.

Decizia a fost luată avându-se în vedere incompatibilitatea activităților reprezentantului în cauză cu prevederile Convenției de la Viena cu privire la relațiile diplomatice din 1961, se mai arată în document.

Reprezentantul ambasadei a părăsit teritoriul României în cursul acestei săptămâni.

Convenția de la Viena a fost des invocată în contextul războiului din Ucraina declanșat de Rusia. Numeroase țări au luat decizii privind nerespectarea prevederilor actului din 1961, șefii diplomațiilor europene pronunțând cuvântul „spionaj” la adresa multor funcționari vizați de decizii similare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Surse: A murit soția ambasadorului Rusiei la București

Protest în memoria lui Aleksei Navalnîi, în fața Ambasadei Rusiei din București