Un român, erou în orașul spaniol Paterna. În perioada carantinei a confecționat mii de măști pe care le-a împărțit gratuit localnicilor, dar a primit amendă pentru că a ieșit din casă

11 iunie 2020, 18:57

Victor are un atelier de creație în orașul Paterna. În perioada carantinei a confecționat mii de măști pe care le-a împărțit gratuit localnicilor. Multe dintre ele le-a dus personal acasă la bătrâni sau persoane imobilizate în scaune cu rotile. Săptămână trecută a primit chiar o scrisoare de mulțumire din partea primarului localității, însă la două zile distanță i-a sosit și amenda de la poliția locală.

Victor Ursariu: „În ziua 31 martie am ieșit pentru a împarți măști persoanelor care aveau nevoie, am fost oprit de poliție în La Caniada, mi-au dat o amendă de 601 euro pentru că am ieșit din casă”.

Localnicii din Paterna au fost revoltați și consideră că i s-a făcut o mare nedreptate. Pe grupul de susținere creat pe o rețea de socializare s-au strâns sute de mesaje, în care oamenii îi cer primarului să anuleze amenda.

Juan Jose Moya Garcia, administratorul grupului „Paterna te ajută!”: „Victor este un om special pentru Paterna! Este prima persoană care a început să facă măști și datorită lui în Paterna toată lumea a avut măști. Localnicii din Paterna, grupul „Paterna te ajută!” și toate celelalte grupuri din oraș cer ca această amendă să nu meargă înainte. În acest moment, amenda de 601 euro pentru Victor înseamnă să îl distrugi, e ca și cum i-ai spune: luna aceasta, nu mănânci!”

După presiunile localnicilor, Victor a fost chemat la primărie pentru a discuta cu autoritățile.

Victor Ursariu: „Comunitatea de aici m-a susținut mult, am mulți prieteni care cunosc în primărie persoane care mă pot ajuta și s-au oferit  să mă susțină și să mă ajute cu această amendă”.

În Spania, carantina a fost extrem de dură. Nimeni nu a avut voie să iasă din casă fară un motiv bine întemeiat. S-au dat peste un milion de amenzi în perioada carantinei, cuprinse intre 600 și 30 de mii de euro, valoarea totală depășind suma taxelor plătite de cetățeni în ultimii patru ani

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite