Un segment din DN2, unul dintre cele mai periculoase drumuri din țară, mai sigur după un experiment

15 octombrie 2020, 21:11

Pe DN 2, care leagă Bucureștiul de nordul țării, nu au mai fost accidente mortale din primăvara anului trecut. Dar numai între kilometrii 30 şi 40, tronson pe care se circulă pe trei benzi pe sens, alternativ.

Drumarii au reconfigurat șoseaua, a apărut o bandă în plus, care se dovedește salvatoare.

Oficialii de la drumuri au precizat, pentru Știrile TVR, că soluția este încă în teste dar ar putea fi extinsă. Totul depinde de bani: „CNAIR ține încă sub observație sectorul în cauză și în funcție de numărul accidentelor rutiere existente, se vor lua măsurile care se impun împreună cu consultarea și avizarea reprezentanților Inspectoratului de Poliție – Direcția Rutieră”.

Pe DN 2 pot trece şi 20 de mii de şoferi pe zi. Iar viteza şi neatenția au fost principalele cauze pentru accidentele grave.

Sunt însă și tronsoane pe care șoseaua e mai îngustă decât un drum cu două benzi pe sens iar șoferii intră deseori pe contrasens atunci când depășesc și își pun viața în pericol.

Pentru moment, șoferii sunt nevoiți să circule pe același drum periculos, cu mai multe reguli.

Construcția unei autostrăzi care să lege Muntenia de Moldova e la stadiul de proiect. Anul următor ar urma să fie gata studiul de fezabilitate și proiectul tehnic.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite