Un sfert dintre britanici nu au încredere în soluţiile Guvernului de gestionare a pandemiei

Un sfert dintre britanici nu au încredere în soluţiile Guvernului de gestionare a pandemiei
Un sfert dintre britanici nu au încredere în soluţiile Guvernului de gestionare a pandemiei
9 octombrie 2020, 13:21

Autorul principal al studiului, dr. Daisy Fancourt, de la University College London, a declarat: „Nivelurile de încredere în Guvern au scăzut semnificativ în Anglia de la începutul lockdown-ului.” Această pierdere a încrederii s-ar putea referi la gestionarea greșită a guvernului în ceea ce priveşte pandemia, odată cu creşterea semnificativă a numărului de cazuri Covid-19 în Anglia. „Eliminarea prea devreme a stării de urgenţă în Anglia și scandaluri precum călătoria consilierului guvernamental Dominic Cummings către Castelul Barnard par să fi contribuit la această pierdere a credibilităţii Guvernului în faţa cetăţenilor”, a declarat dr. Fancourt pentru jurnaliştii de la The Daily Mail.

Dr. Daisy Fancourt mai spue că această pierdere a încrederii este profund îngrijorătoare, deoarece este legată de disponibilitatea oamenilor de a urma îndrumări și reguli. “Este vital ca Guvernul să asculte preocupările oamenilor și să încerce să redobândească încrederea lor.”

Sondajul a cerut celor 70.000 de respondenți să evalueze de la unu la șapte – unul fiind deloc și şapte fiind complet – cât de încrezători sunt în guvernul lor, timp de 28 de săptămâni. Cei care au marcat unu au fost considerați că „nu au încredere” în autorități, în timp ce cei care au marcat un șapte au avut „încredere deplină”. Cercetarea sugerează că încrederea englezilor în Guvern a atins valori minime record în special în ultima perioada a studiului, adică în a doua jumătate a lunii septembrie.

Autor: Adriana Ciobanu

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite