Un sportiv american consacrat în competiții a murit după ce a căzut cu parapanta în Munții Bucegi

6 iunie 2018, 13:31

Ryan Risberg era cunoscut ca un sportiv consacrat în competițiile de parapanta. Americanul era într-un grup de 5 turiști din care mai făceau parte un conațional, doi neozeelandezi și un englez. Cu toții au venit în Bucegi în căutare de adrenalină, după ce au aflat că zona este propice salturilor cu parapanta.

Înainte de dispariție, grupul se pregătea pentru efectuarea unui zbor foarte periculos cu o parapantă de mica viteză. Totul a decurs bine până la ultimul salt, lângă Crucea Caraiman. Ajunși la sol, colegii au constatat ca partenerul lor nu a mai aterizat la Bușteni. Imediat, au sunat la 112 și au dat alarma.

Sarcina echipelor de salvare a fost îngreunată de condițiile meteo neprielnice, cu ceață și posibilitate de ploaie pe alocuri. În ajutorul alpiniștilor au pornit și ghizi însoțiți de câini de căutare.

Totodată, au fost mobilizate o dronă și un elicopter de recunoaștere și salvare de la Inspectoratul General al Aviației, precum și un alt aparat de zbor de la SMURD Tîrgu Mureș.

În final, autoritățile au descoperit că telefonul americanului era funcțional, însă nu răspundea nimeni la apel. Echipele de salvare au reușit să localizeze semnalul și astfel l-au găsit pe sportivul american care, din păcate, decedase. Specialiștii spun că prăbușirea s-a datorat probabil unor curenți foarte puternici.

Trupul sportivului american va fi coborât la baza muntelui cu un elicopter, urmând să fie transportat la serviciul de medicină legală pentru efectuarea necropsiei. Polițiștii au deschis în cauză dosar penal pentru moarte suspectă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite