Un stâlp de înaltă tensiune, în mijlocul unui magazin din județul Buzău. Compania de electricitate susține că este vorba de o ilegalitate

6 septembrie 2023, 20:46

Nu este o minune, dar stâlpul din mijlocul magazinului devine treptat un obiectiv turistic pentru buzoieni. Construcția este pe drumul european 85 pe sensul de mers către Moldova, în comuna Mărăcineni. Magazinul aparține fiului primarului, iar certificatul de urbanism pentru ridicarea construcției a fost eliberat fără avizul societății de distribuție a energiei electrice. Chiar de primăria păstorită de tatăl lui.

Constantin Dumitru, primarul comunei Mărăcineni, jud. Buzău: În anul 2000, stâlpul nu figura pe cartea funciară așa că am construit magazinul.

Magazinul frecventat zinic de sute de clienți ridică și numeroase probleme de siguranță. Distanța legală între firele rețelei și orice construcție trebuie să depășeasca 12 metri.

Andrei Rusu, relații publice, Distribuție Energie Electrică, România: „Sucursala Buzău a făcut sesizări către Primărie şi către Inspectoratul de Stat în Construcţii încă din anul 2019. În 2020, Primăria ne-a comunicat că există o autorizaţie de construire din 2002 şi că, pentru lucrările de modernizare efectuate ulterior fără autorizaţie de construire a fost sancţionată societatea. Inspectoratul de Stat în Construcţii ne-a informat că Primăria are obligaţia de a verifica respectarea prevederilor legale, sens în care Primăriei i s-a dispus urmărirea respectării disciplinei în urbanism şi, de asemenea, Primăria a fost sancţionată contravenţional”.

 

Credincioși sau stupefiați, oamenii care vin la cumpărături în zonă mai fac și câte o cruce.

Terenul de peste o mie de mp pe care e construit magazinul a fost cumpărat de fiul primarului din Mărăcineni în anul 2000, de la Primărie, cu 8.400 de euro. Agenția Națională de Integritate a stabilit că primarul a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese. Ulterior, fiul acestuia a construit magazinul fără avizul societății de energie electrică, document obligatoriu în acest caz.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă