Un student de la Universitatea de Arte și Design din Cluj-Napoca a realizat cea mai mare pictură din țară prin tehnica șabloanelor

27 mai 2021, 18:35

Alexandru este student în anul III  la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca. Pentru lucrarea de licență și-a dorit să facă ceva inedit. A pictat un perete al Școlii Axente Sever din Aiud și a realizat astfel o lucrare prin tehnica șablonului, cu  dimensiunile de 9, 5 pe 6,7 metri.

„Este un element de unicitate a lucrării și prin folosirea tehnicii deoarece, din câte am căutat, este cea mai mare din țară de acest tip. Am fost, să zic așa, atras de zona petelor de culoare și mi-a plăcut ideea în care mai multe pete pot să formeze un întreg”, spune Alexandru.

A făcut lucrarea pe peretele unei școli pentru că ținta lui sunt, în principal, tinerii.

Alexandru Lucian Cotleanu:Vorbește despre tema individualității și a identității personale, care ajunge să se piardă tocmai în încercarea de a fi la fel”.

Autoritățile locale au fost încântate de idee încă de la început.

Oana Badea, primarul municipiului Aiud: Este o opțiune nu numai pentru că este un oraș al artelor, ci este o opțiune de atragere a privitorilor către Aiud. Aiud este și un oraș cu potențial turistic excepțional”.

Alexandru își dorește să creeze și alte lucrări de acest fel. El spune că arta urbană îi atrage mai ușor pe oameni spre a descoperi mesajul din spatele picturilor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite