Un test care poate depista COVID-19 în cinci minute a fost inventat de un grup de cercetători britanici

Nou test rapid anti covid
Nou test rapid anti covid
6 ianuarie 2021, 17:09

Noul test foloseşte o metodă alternativă de amplificare denumită EXPAR (Reacţie de Amplificare Exponenţilă), care e reduce timpul de testare de la 30 de minute la mai puţin de cinci minute oferind rezultate exacte, a relatat presa locală.

Poate fi realizat folosind echipament standard de laborator, în comparaţie cu testele PCR (Reacţie de Polimerizare în Lanţ), care necesită temperaturi mai înalte pentru a separa catene de ADN ca parte din procesul de amplificare, potrivit universităţii.

Anunţul referitor la noul test survine în momentul în care Anglia intră într-un nou lockdown naţional începând de marţi, al treilea de la debutul pandemiei de coronavirus pe teritoriul Marii Britanii.

Scoţia intră de asemenea într-un nou lockdown începând de luni, la miezul nopţii, şi recurge la închiderea şcolilor până pe 1 februarie 2021.

Pentru ca viaţa să revină la normal, ţări precum Marea Britanie, China, Rusia şi Statele Unite au dus o luptă contracronometru pentru dezvoltarea unor vaccinuri împotriva coronavirusului, mai menţionează Xinhua.

(sursa: Agerpres)

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite