Un textier al formației Pink Floyd susține că Roger Waters este un „apologet al lui Putin” și îl acuză de antisemitism

Roger Waters
Roger Waters
8 februarie 2023, 13:06

„Din păcate [Waters], ești antisemit până în măduva oaselor”, a scris ea. „De asemenea, un apologet al lui Putin și un mincinos, hoț, ipocrit, evazionist fiscal, misogin, bolnav de invidie, megaloman. Suficient cu prostiile tale”, a scris Samson.

Reacționând la tweet-ul lui Samson, Waters a postat o declarație pe contul său de pe rețeua de socializare: „Roger Waters este conștient de comentariile incendiare și extrem de inexacte făcute despre el pe Twitter de Polly Samson, pe care le respinge în totalitate. În prezent, el se sfătuiește cum să procedeze mai departe.”

Se pare că tweet-ul lui Samson se referă la un interviu pe care Roger Waters l-a acordat ziarului Berliner Zeitung la începutul acestei luni, reprodus în traducere pe site-ul lui Waters, în care acesta se întreabă dacă „Putin [este] un gangster mai mare decât Joe Biden și decât toți cei care au condus politica americană de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace” și spune că liderul de la Kremlin „guvernează cu grijă, luând decizii pe baza unui consens în guvernul Federației Ruse”.

În interviu, Waters a mai spus că „activiștii lobby-ului izraelian” încearcă să obțină anularea concertelor sale din Germania și că „israelienii comit un genocid”. „La fel cum a făcut Marea Britanie în timpul perioadei noastre coloniale… Ne-am crezut superiori în mod inerent populației indigene, la fel cum fac israelienii în Palestina”. De asemenea, el își exprimă în continuare sprijinul pentru mișcarea BDS și că ar mai cânta la Moscova, „având în vedere că Moscova nu conduce un stat de apartheid bazat pe genocidul locuitorilor indigeni”.

Rogers a fost acuzat de mult timp de antisemitism din cauza comparațiilor sale repetate între statul israelian și Germania nazistă. Scriind pentru New York Observer în 2013, rabinul Shmuley Boteach a notat că Waters nu are „nicio decență, nu ai inimă, nu ai suflet” pentru că i-a comparat pe „evrei cu monștrii care i-au ucis”. În replică, Waters a recunoscut că „Holocaustul a fost brutal și dezgustător dincolo de orice închipuire”, dar că „deplânge politicile guvernului israelian în teritoriile ocupate și în Gaza” și că nu este „antisemit”.

În 2017, televiziunile publice germane au anulat difuzarea concertelor susținute de Waters la Berlin și Köln din cauza „acuzațiilor de antisemitism la adresa sa”.

Anul trecut, două concerte programate de Waters în Polonia au fost anulate din cauza unei scrisori deschise pe care acesta a trimis-o primei doamne a Ucrainei, Olena Zelenska, în care spunea că „naționaliștii extremiști” din Ucraina sunt de vină pentru „acest război dezastruos”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite