Un utilizator de Facebook din Vietnam a fost arestat pentru tentativă de ''răsturnare a statului'' condus de Partidul Comunist
17 Martie 2023, 11:33 (actualizat 17 Martie 2023, 11:51)
(actualizat 17 Martie 2023, 11:51) | Știrile TVR

Poliţia din Vietnam a arestat vineri un utilizator al reţelei de socializare Facebook pe care autorităţile vietnameze îl acuză de "tentativă de răsturnare a statului" pentru că a distribuit conţinuturi considerate defăimătoare la adresa liderilor Partidului Comunist aflat la putere în statul asiatic, relatează Reuters, citând un comunicat al Ministerului vietnamez al securităţii.

Phan Thi Thanh Nha, în vârstă de 39 de ani, este acuzat că a postat şi distribuit, din 2018, 25 de articole şi clipuri video în încercarea de a "prezenta distorsionat şi defăima lideri ai Partidului Comunist din Vietnam şi ai statului", a precizat Ministerul Securităţii Publice.

În pofida unor vaste reforme economice şi a deschiderii tot mai mari a Vietnamului faţă de schimbarea socială, Partidul Comunist vietnamez, aflat la putere, menţine o strânsă cenzură asupra mass-media şi nu tolerează critica. Zeci de persoane au fost arestate pentru că au luat atitudine în faţa autorităţilor.

Reuters menţionează că nu l-a putut identifica şi contacta pentru moment pe avocatul lui Phan Thi Thanh Nha pentru comentarii.

Nha mai este acuzat de poliţie că a aderat la şi a recrutat membri pentru gruparea "Guvernul naţional provizoriu al Vietnamului", cu sediul în California, SUA, şi care este considerată de Hanoi "organizaţie teroristă".

Organizaţia sus-numită, care nu a putut fi contactată de Reuters, şi-a declarat în trecut loialitatea faţă de Vietnamul de sud, acum defunct. Mai multe persoane au fost arestate în Vietnam sub acuzaţia că au recrutat membri pentru grup.

Sursa: Agerpres