Un utilizator de Facebook din Vietnam a fost arestat pentru tentativă de ”răsturnare a statului” condus de Partidul Comunist

Vietnam. Facebook
Vietnam. Facebook
17 martie 2023, 11:33

Phan Thi Thanh Nha, în vârstă de 39 de ani, este acuzat că a postat şi distribuit, din 2018, 25 de articole şi clipuri video în încercarea de a „prezenta distorsionat şi defăima lideri ai Partidului Comunist din Vietnam şi ai statului”, a precizat Ministerul Securităţii Publice.

În pofida unor vaste reforme economice şi a deschiderii tot mai mari a Vietnamului faţă de schimbarea socială, Partidul Comunist vietnamez, aflat la putere, menţine o strânsă cenzură asupra mass-media şi nu tolerează critica. Zeci de persoane au fost arestate pentru că au luat atitudine în faţa autorităţilor.

Reuters menţionează că nu l-a putut identifica şi contacta pentru moment pe avocatul lui Phan Thi Thanh Nha pentru comentarii.

Nha mai este acuzat de poliţie că a aderat la şi a recrutat membri pentru gruparea „Guvernul naţional provizoriu al Vietnamului”, cu sediul în California, SUA, şi care este considerată de Hanoi „organizaţie teroristă”.

Organizaţia sus-numită, care nu a putut fi contactată de Reuters, şi-a declarat în trecut loialitatea faţă de Vietnamul de sud, acum defunct. Mai multe persoane au fost arestate în Vietnam sub acuzaţia că au recrutat membri pentru grup.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă