Unește și salvează, pod medical peste Prut. Monica Sandu, medic voluntar: Pentru noi Republica Moldova este a doua familie

8 mai 2020, 19:56

Monica Sandu este medic anestezist la un spital privat din București. Lucrează în acest domeniu de 9 ani.

De-a lungul carierei, a făcut voluntariat de mai multe ori, iar când s-a declanșat pandemia provocată de coronavirus şi-a dorit să fie în prima linie, să salveze vieți şi să aline suferinţe.

Mai întâi a fost în Italia şi a ajutat la tratarea bolnavilor de coronavirus de acolo.

Chiar dacă nu şi-a văzut familia mult timp, Monica a decis să ofere speranță și pacienților din Republica Moldova.

Monica Sandu, medic anestezist, voluntar în Republica Moldova: M-am întors din Italia, am fost câteva zile acasă, după care am aflat de misiunea din Republica Moldova şi bineînțeles că am vrut să fac parte, pentru că pentru noi Republica Moldova este a doua familie. Este o situație cu adevărat excepțională atât din punct de vedere profesional cât şi din punct de vedere al aspectului umanității.

De când a ajuns la spitalul din Bălţi, medicul Monica Sandu spune că se simte necesară şi utilă.

Monica Sandu, medic anestezist, voluntar în Republica Moldova: Astăzi vom merge în terapie intensivă. Mă simt foarte bine să pot să particip, să pot să-mi ajut colegii, am fost primiți foarte bine de către membrii spitalului, ne înțelegem foarte bine, colaboram, sunt foarte doritori de colaborare.

15 zile durează misiunea umanitară a medicilor români în Republica Moldova. Deși dorul de casă este puternic, Monica îşi concentrează toată atenția şi priceperea asupra pacienţilor.

Monica Sandu, medic anestezist, voluntar în Republica Moldova: Acasă mă așteaptă familia, soțul, mama, care abia aşteaptă să mă întorc.

Pe lângă cei 42 de medici, asistenţi şi paramedici care ajută în aceste momente Republica Moldova, ieri, la Chişinău, a ajuns un convoi format din 20 de camioane cu echipamente medicale şi medicamente donate de statul român.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite