Ungaria: Restricțiile impuse de pandemie vor fi ridicate și la Budapesta

17 mai 2020, 21:59

Restaurantele și cafenelele vor fi redeschise. La fel și magazinele. Premierul Orban a precizat că purtarea măștii de protecție în transportul în comun și în spațiile publice închise va fi obligatorie, ca și respectarea distanței sociale.

Vor fi redeschise și parcurile, piscinele, strandurile, dar și grădina zoologică din capitala Ungariei. Decizia a fost luata după discuțiile pe care Viktor Orban le-a avut cu specialiștii din domeniul sănătății. Orban a anunțat relaxarea socială la Budapesta într-un mesaj postat pe Facebook.

Am câștigat prima victorie, îngrădirea virusului, a anunțat Viktor Orban. Școlile vor rămâne închise până la sfârșitul lunii, iar din iunie vor putea fi organizate și nunți, cu mai puțin de 200 de participanți.

Autoritățile ungare au planificat repornirea etapizată a vieții sociale pentru a salva economia. Turismul, grav afectat de pandemie, nu mai funcționează. Fabricile de automobile au fost închise timp de două luni. Per ansamblu, economia Ungariei va scădea cu 4% anul acesta.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite