„Unificarea umanității prin iubire și empatie”. Această operă de artă se va afla pe Lună „pentru eternitate”

Lucrarea lui Sacha Jafri care va ajunge pe Lună
Lucrarea lui Sacha Jafri care va ajunge pe Lună
1 februarie 2023, 13:41

În luna martie a acestui an, o lucrare a artistului și filantropului Sacha Jafri, stabilit în Dubai, va ateriza pe Lună.

Lucrarea lui Jafri, „Ne înălțăm împreună – prin lumina Lunii”, este programată să zboare în spațiu cu o rachetă United Launch Alliance, propulsată de motoare dezvoltate de Blue Origin, compania lui Jeff Bezos. Lansarea este programată să aibă loc la Centrul Spațial Kennedy din Cape Canaveral în prima săptămână a lunii martie.

Lucrarea este o gravură care înfățișează o figură masculină și una feminină înconjurate de 88 de inimi.

„Lucrarea originală a fost acest frumos motiv de inimă. Două figuri împletite, care se reconectează, iar în jurul lor este o floră debordantă, o faună”, a explicat Jafri. El spune că a vrut să surprindă în desenul său „unificarea umanității prin iubire și empatie”.

Pentru pânza sa, un aliaj de aur a fost dezvoltat timp de doi ani pentru a rezista mediului extrem de pe suprafața lunară, păstrând în același timp opera de artă intactă. Dar piesa nu este destinată doar iubitorilor de artă extraterestră.

„Când va ateriza opera de artă fizică pe Lună, un mic bip va suna în camera de control”, a declarat Jafri. La acel semnal, 88 de NFT-uri vor fi puse în vânzare pe Pământ.

Jafri plănuiește să doneze toate încasările către organizații umanitare. „Sper să strâng o sumă uriașă de bani pentru cele patru preocupări caritabile principale ale lumii noastre – sănătate, educație, sustenabilitate și egalitate”, a spus el.

Lucrarea a fost comandată de Spacebit, o companie cu sediul în Marea Britanie care dezvoltă tehnologie de robotică spațială și instrumente de analiză a datelor, și va fi trimisă pe Lună de Spacebit și NASA Commercial Payload Services (CLPS). Compania Selenian Network din Emiratele Arabe Unite, specializată în tehnologii blockchain, va facilita lansarea NFT-urilor.

Un lander lunar va plasa lucrarea într-un crater cunoscut sub numele de Lacus Mortis (Lacul Morții), unde va rămâne „pentru eternitate”. Potrivit lui Jafri, misiunea va dura între cinci zile și două săptămâni pentru a ajunge pe Lună, în funcție de condiții.

Lucrarea lui Jafri nu este singura operă de artă care a părăsit Pământul în ultimii ani. În 2017, o lucrare a artistului israelian Eyal Gever a fost imprimată 3D pe Stația Spațială Internațională [ISS]. Gever a obținut prin crowdsourcing înregistrări cu râsete și a folosit semnăturile undelor sonore pentru a-și crea sculptura.

În luna aprilie a anului trecut, un alt artist israelian, Liat Segal, și Yasmine Meroz, fizician la Universitatea din Tel Aviv, au creat o operă de artă care poate exista doar în spațiu.

Folosindu-se de lipsa de gravitație din spațiu, „Obiect imposibil” este o structură etajată din tuburi metalice de culoare aurie eliberate de apă. Pe Pământ, apa ar fi căzut la sol, dar în spațiu a creat elemente plutitoare în jurul sculpturii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite