Uniunea Europeană ar putea da undă verde la mijlocul lui decembrie vaccinurilor anti-Covid dezvoltate de Pfizer/BioNTech și Moderna

20 noiembrie 2020, 21:09

În portofoliul Comisiei europene se afla 5 contracte de precomandă pentru eventuale vaccinuri, cu companiile Pfizer/BioNTech, CureVac, AstraZeneca, Johnson & Johnson și Sanofi. În curînd va exista și al șaselea contract, a declarat președinta Comisiei, care s-a referit, între altele, la tehnologii diferite care stau la baza producerii lor. Vestea bună este că vaccinul produs de Pfizer Biontech ar putea fi livrat în decembrie. Este vorba despre 25 de milioane de doze. Estimarea producției pentru ianuarie și februarie este de câte 30 de milioane de doze.

Vaccinul dezvoltat de Pfizer Biontech a trecut testele eficienței indiferent de vârsta persoanelor cărora le-a fost administrat, după cum a declarat directorul executiv al companiei germane.

Analiza finală nu doar confirmă eficienţa de 95% pentru întreaga populaţie, ceea ce este un mesaj important, ci o eficienţă de peste 94% în cazul persoanelor peste 65 de ani.

În Germania, comenzile unui producător de congelatoare speciale au explodat în ultimele săptămâni. Se susține că produsul poate asigura temperaturi de minus 90 de grade Celsius, adică cu 20 de grade mai jos decât nivelul cerut pentru depozitarea unuia dintre vaccinuri.

O provocare va fi și transportul vaccinului, așa că mai multe companii testează așa numite culoare frigorifice pentru susținerea temperaturii. Producătorul german al vaccinului susține că în 3 luni va veni cu soluția depozitării la alte temperaturi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite