Uniunea Europeană cere Bulgariei să accelereze ritmul vaccinării anti Covid. Este țara cu cea mai mică rată de imunizare din UE

UE cere Bulgariei să accelereze ritmul vaccinării
UE cere Bulgariei să accelereze ritmul vaccinării
19 noiembrie 2021, 20:03

Bulgaria este ţara cu cea mai mică rată de vaccinare din Uniunea Europeană: mai puţin de 30% din populaţia sa adultă este vaccinată cu cel puţin o doză împotriva noului coronavirus, iar ţara a înregistrat cea mai mare rată de deces din cauza COVID-19 din blocul comunitar.

‘Primul risc este, desigur, pentru populaţia bulgară, însă (există riscul) să se genereze o nouă variantă, care ar fi mai rezistentă decât celelalte’, a declarat Thierry Breton într-o conferinţă de presă la Sofia.

‘Nu vreau să vorbim despre o posibilă variantă bulgară (de coronavirus) în iarnă. Şi, dacă nu facem nimic, s-ar putea să vedem o variantă bulgară pentru că sunt prea mulţi oameni care nu sunt vaccinaţi’, a mai spus el.   Bulgaria a raportat vineri 2.785 de noi infectări, în scădere faţă de un număr record în octombrie, şi 155 de noi decese.

Pandemia de coronavirus a provocat până acum 26.985 de decese în ţara cu 7 milioane de locuitori.

Circa 22.000 de doze de vaccin anti-COVID au fost administrate în ultimele 24 ore, numărul total ajungând la peste 3,1 milioane, a anunţat Ministerul bulgar al Sănătăţii.

În octombrie, guvernul interimar a introdus obligativitatea certificatului verde în numeroase spaţii interioare în încercarea de a încuraja vaccinarea.

‘Nu amestecaţi politica cu ştiinţa şi cu sănătatea oamenilor’, a spus Breton, subliniind că vaccinurile s-au dovedit a fi cel mai eficient instrument de luptă împotriva pandemiei.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite