Unul dintre primii pacienți depistați pozitiv pentru coronavirus: Totul a început exact ca o răceală

Connor Reed
Connor Reed
12 martie 2020, 06:36

Connor Reed și-a amintit că, la finalul anului trecut, a observat mici schimbări ale stării sale generale, cu toate că pe atunci nu bănuia despre ce este vorba de fapt. Curând, tânărul a fost depistat pozitiv pentru coronavirus, devenind astfel primul cetățean britanic declarat infectat.

În ziua de 25 noiembrie 2019, Reed s-a simțit pentru prima dată cu adevărat rău: „Mi-am spus că e o simplă răceală”, a povestit el pentru Sky News. „Dar tocmai asta este problema cu noul coronavirus, evoluează în etape. Totul a început exact ca o răceală.”

Medicii consideră că răceala s-ar fi putut suprapune cu virusul, fiind vorba de o coincidență, dar nu exclud nici varianta potrivit căreia bărbatul simțea deja simptome ale COVID-19.

Reed a continuat să meargă la locul de muncă până când, la începutul lunii decembrie, a fost „lovit” de o gripă extrem de puternică. „Îmi era foarte rău. Tușeam îngrozitor și, mai apoi, mi-am pierdut vocea. Unul dintre prietenii mei irlandezi mi-a recomandat să beau whisky amestecat cu miere caldă și, sincer să fiu, asta chiar m-a ajutat. Desigur, nu afirm că rețeta ar fi un remediu împotriva coronavirusului, dar m-am simțit mai bine.”

Începând cu ziua respectivă, Connor a decis că nu se va mai întoarce la muncă o perioadă. Avea febră și nu voia să transmită boala colegilor săi. Locuitorii Chinei și ai întregii lumi nu știau încă despre virusul care avea să se răspândească în scurt timp pe Glob, infectând mii de oameni și provocând numeroase decese.

Deși avea sinusurile inflamate și acuza dureri musculare intense, pentru Connor partea cea mai neplăcută a bolii nici nu se manifestase încă. Așteptând să se vindece de „gripă” și să revină la școală, tânărul s-a trezit într-o dimineață incapabil să mai respire. „M-am speriat foarte tare, credeam că voi muri.”

Starea sa de sănătate nu s-a îmbunătățit, așa că a decis să meargă la spital. Pe 5 decembrie a făcut analize de sânge, radiografii și teste pentru boli respiratorii. Rezultatele primite în ziua următoare indicau doar pneumonie, diagnostic pe care Reed nu l-a considerat îngrijorător, cu atât mai mult cu cât acesta declară că are un stil de viață sănătos. 
Câteva săptămâni mai târziu, medicii și-au dat seama că tânărul suferă de COVID-19, infecție care devenise deja o problemă atent urmărită în provincia chineză Hubei.

Connor a povestit că, în miez de noapte, a primit o alertă pe telefonul mobil prin care era anunțată intrarea orașului în carantină. Acesta a reușit să își facă din timp provizii de alimente, lucru pentru care se felicită și acum.

„Pe măsură ce au apărut cazuri noi și coronavirusul a început să se răspândească, Guvernul a aplicat sancțiuni tot mai dure și o carantină din ce în ce mai aspră.” Reed a menționat că apreciază promptitudinea cu care autoritățile s-au ocupat de situația de criză, aplaudând măsurile luate pentru gestionarea problemei.

Sursa: Mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite