UPDATE Campania de vaccinare anti-COVID a început cu întârziere în mai multe zone din Germania. Doze de ser transportate necorespunzător. Spania a anunțat prima întârziere la livrare

28 decembrie 2020, 07:51

Problemele înregistrate pe lanțul frigorific, de la depozitare la procesul de vaccinare propriu-zis, au determinat întârzierea procedurilor în mai multe orașe germane. Menținerea temperaturii este esențială în privința transportului produsului Pfizer BioNTech, iar aici au apărut fisuri. O mie de doze au fost afectate, potrivit monitorizării. În una din cutiile frigorifice, termometrele au arătat o temperatură de 15 grade Celsius, și nu 8, cum preciza producătorul.

Autoritățile locale din regiunile din Bavaria, unde a ajuns acest transport, așteaptă clarificări de la compania germană BioNTech dacă dozele mai pot fi folosite.

Siguranța este cea mai importantă, nu cine se vaccinează mai repede, a declarat unul dintre oficialii locali.

Spania a anunțat prima întârziere la livrările de vaccin anti-COVID. Loturile prevăzute pentru azi vor sosi mâine, a anunțat ministrul Sănătății. Compania a avut un incident legat de controlul temperaturii în procesul de încărcare și trimitere a vaccinurilor, a spus el.

Spania a anunțat că sunt afectate de aceste probleme logistice alte 7 țări europene, fără a menționa care sunt acestea. Potrivit companiei Pfizer, problema ar fi rezolvată, dar întârzierea rămâne.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă