UPDATE Masca devine obligatorie în toate spațiile publice din Argeș, Vâlcea, Timiș

12 octombrie 2020, 17:06

Conform deciziei CJSU Argeș, obligativitatea nu se aplică copiilor cu vârsta de până la 5 ani.

„Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, condus de prefectul Emanuel Soare, a hotărât în ședința de luni că purtarea măștii de protecție devine obligatorie în Argeș, în toate spațiile publice, începând cu ziua de miercuri, 14 octombrie. Conform hotărârii CJSU nr 47/12.10.2020, obligativitatea nu se aplică copiilor cu vârsta de până la 5 ani. Hotărârea a fost votată, în unanimitate, de către membrii CJSU, pentru a reduce riscul de transmitere al noului coronavirus”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Argeș, citat de Mediafax.

Purtarea măștii de protecție în spațiile publice este obligatorie din 30 iulie în județul Argeș pentru grupurile mai mari de două persoane.

Potrivit Prefecturii, cei care nu se vor conforma noii decizii riscă amenzi cuprinse între 500 și 2500 lei, în baza legii 55/2020.

Masca devine obligatorie și în tot județul Vâlcea.

De asemenea, în 31 de localități din județ au fost interzise spectacolele, concertele, evenimentele private și religioase și au fost introduse restricții în funcționarea restaurantelor și cafenelelor.

Membrii CJSU Vâlcea au hotărât ca, în perioada 14 – 28 octombrie, în 31 de localități din județ care înregistrează o rată de incidență cumulată a cazurilor de COVID-19 în ultimele 14 zile mai mare de 1,5/1000 de locuitori, organizarea de activități, întruniri, vizite și alte evenimente private în cadrul gospodăriilor populației, cu participarea a mai mult de 25 de persoane în același timp, să fie interzisă.

În plus, activitatea cu publicul a restaurantelor și cafenelelor din interiorul clădirilor din aceste localități va fi permisă doar în intervalul orar 07.00 – 22.00 și doar pentru 1/3 din capacitatea autorizată a acestora.

În cazul restaurantelor și cafenelelor cu activitate în exteriorul clădirilor din aceste localități, programul de funcționare în următoarele două săptămâni va fi, de asemenea, permis doar în intervalul orar 07:00 – 22:00.

Potrivit hotărârii CJSU de luni seară, pe întreg teritoriul judeţului Timiş „se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, pe toată perioada stării de alertă, în spaţiile publice deschise, astfel încât să acopere nasul şi gura”.

Se instituie în sarcina administratorilor/proprietarilor de spaţii publice deschise afişarea la loc vizibil a informaţiilor privind obligativitatea purtării măştii de protecţie.

Alte şase articole ale hotărârii se aplică în cele 27 de unităţi administrativ-teritoriale unde a fost depăşit pragul de 1,5/1.000 de locuitori, începând de marţi, pe o perioadă de 14 zile. Restaurantele pot funcţiona în regim take away (la pachet) şi livrare la domiciliu. Se exceptează activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare pentru clienţii cazaţi în aceste unităţi.

Totodată, se suspendă activitatea barurilor, cluburilor şi discotecilor din interiorul clădirilor.

Masca devine obligatorie și restaurantele rămân închise încă o săptămână în orașul Galați și în mai multe localități din județ.

Comitetul județean pentru Situații de Urgență a anunțat că începând de marți, de la ora 06.00, în municipiul Galați și în comunele Cuca, Gohor, Ivești, Șendren și Vânători, în toate spațiile publice, atât cele interioare, cât și cele exterioare, este obligatorie purtarea măștii de protecție astfel încât să acopere nasul și gura.

Restaurantele, cafenelele, teatrele și cazinourile vor fi închise încă 7 zile în localitățile menționate.

De asemenea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Eremia Grigorescu” al judeţului Galaţi va transmite zilnic, prin aplicația RO-ALERT, mesaje pentru respectarea măsurilor preventive împotriva îmbolnăvirilor cu SARS CoV-2 la nivelul localităților unde incidența cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 cazuri/1000 de locuitori.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite