UPDATE Ministrul de Interne despre organizarea referendumului cerut de preşedinte: Urmăm etapele legale

24 ianuarie 2017, 11:00

ACTUALIZARE Telejurnal 13.00 „Respectăm prevederile legale, urmăm etapele legale şi bineînţeles că, în funcţie de decizia care se ia, Ministerul de Interne va face tot ce este posibil şi legal ca, dacă vom avea referendum, să se desfăşoare cu transparenţă şi cu respectarea condiţiilor legale”, a declarat ministrul de Interne, Carmen Dan.

ACTUALIZARE 11.00 Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat marţi dimineaţă, la Alexandria, unde a participat la ceremoniile dedicate zilei de 24 ianuarie, că în acest moment organizarea unui referendum nu reprezintă o prioritate, transmite Agerpres. Ea a adăugat că întâietate ar trebui să aibă în prezent respectarea promisiunilor făcute de membrii actualului guvern în campania electorală.

Întrebată de jurnalişti dacă s-a făcut un calcul estimativ cu privire la costul unui referendum, ministrul de Interne a răspuns:Referendumul din 2012 a costat foarte mult. Din punctul meu de vedere sunt alte priorități, este o analiză pe care trebuie să o facă mai mulți factori și avem în momentul acesta, zic eu, prioritate, să aplicăm măsurile pe care noi ni le-am asumat prin programul de guvernare, dar este o situație care trebuie analizată„.

Ulterior, ministrul a precizat că la momentul acestei declaraţii nu ştia de scrisoarea trimisă de preşedintele Klaus Iohannis şefilor celor două camere ale Parlamentului.

Marţi dimineaţă, preşedintele Klaus Iohannis a declanşat procedura pentru un referendumprin care poporul să-şi exprime voinţa cu privire la următoarea problemă de interes naţional: continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice„.

Şeful statului anunțase luni că va începe demersurile pentru organizarea unui referendum pe tema modificării legislației în materie penală.

„Este evident că există un larg interes pe această temă a schimbării Codurilor penale și a grațierii. Voi începe demersurile pentru un referendum prin care românii vor putea să se exprime dacă sunt de acord cu aceste demersuri sau nu, fiindcă atunci când au votat aceste teme nu s-au găsit în programul de guvernare al PSD”, a subliniat luni seară preşedintele Klaus Iohannis.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite