Uriaș scandal al vaccinărilor la chiuvetă în Belgia și Franța. 2.000 de certificate false în Valonia și 1.000 de euro pentru un document contrafăcut la Paris

24 noiembrie 2021, 19:30

O anchetă amplă a fost declanșată în Regiunea Valonia din Belgia, după descoperirea unui medic care eliberase 2.000 de certificate de vaccinare false. Așa-zișii „clienți” figurau vaccinați la diverse ore din zi, dar și din noapte, atunci când cabinetul era închis. Primele suspiciuni au fost stârnite tocmai de numărul uriaș de certificate: pare greu de crezut că, în câteva luni, ar fi fost vaccinate 2.000 de persoane într-un singur cabinet medical de familie. Autoritățile afirmă că scandalul poate duce la pierderea încrederii populației în sistemul sanitar, mai ales că sunt vizați de anchete similare și alți medici din Belgia.

CHRISTIE MORREALE, ministrul Sănătăţii din regiunea valonă a Belgiei: E cea mai mare şi mai gravă anomalie. Sunt fapte extrem de periculoase. În primul rând, se produce o ruptură în relaţia cu alţi medici care lucrează din greu în centrele de vaccinare şi spitale.

Pedeapsa pentru fals și uz de fals în acest caz este de la 5 la 10 ani de închisoare. Sumele obținute de medicul valon cercetat acum nu au fost încă dezvăluite de anchetatori.

În Franța, însă, o anchetă similară a scos la iveală prețul de 1.000 de euro pentru certificatul falsificat.

BENOÎT DEJEMEPPE, medic: Un medic trebuie să câştige încrederea oamenilor prin corectitudine. Atunci când eliberează un document, trebuie să fie cât mai corect posibil.

Medicul din Franța a vândut cel puțin 220 de certificate false. A fost reținut de poliție împreună cu doi complici, dar și cu 20 de cumpărători.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite