Urmărire ca în filme, urmată de un accident grav, în Capitală. Șoferul consumase alcool și droguri
13 Februarie 2023, 08:47 (actualizat 13 Februarie 2023, 18:32)
(actualizat 13 Februarie 2023, 18:32) | Știrile TVR

Doi polițiști au ajuns la spital, după ce un șofer fugar a intrat cu mașina în autospeciala în care aceștia se aflau. Bărbatul, băut și drogat, după cum au arătat primele teste, nu a oprit la semnalele agenților și și-a continuat drumul pe Șoseaua Colentina din Capitală. Iar când polițiștii au încercat să-l blocheze cu o autospecială, fugarul a intrat în plin în ea. În urma impactului, ambele mașini au fost avariate. A fost rănit și un alt bărbat, pasager în mașina urmărită. Scenele au fost surprinse de camerele de supraveghere.

Noaptea trecută, șoferul (31 de ani) a fugit de polițiștii care au încercat să-l oprească în trafic în timp ce conducea o mașină cu numere de înmatriculare din Călărași.

Agenții de la Rutieră au pornit după el. Și, după o urmărire ca în filme, pe traseul Fizicienilor - Șoseaua Mihai Bravu - Șoseaua Colentina, polițiștii au încercat să blocheze drumul fugarului. O autospecială de poliție ce venea pe contrasens a fost izbită frontal de mașina condusă cu viteză de de șoferul urmărit.

Cei 2 polițiști din autospecială au fost răniți, la fel și pasagerul aflat în mașina fugarului, un bărbat de 28 de ani.

Șoferul a fost dus la IML pentru prelevarea de probe. Iar acum, polițiștii așteaptă rezultatele legiștilor, fără să ia deocamdată vreo măsură restrictivă.

Sindicaliștii din sistemul de ordine publică susțin că dotările mai bune ale poliției rutiere și o pregătire mai eficientă ar fi putut duce la evitarea accidentului de pe Șoseaua Colentina.

Surse autorizate spun că fapta bărbatului, dacă se va dovedi că a intrat cu intenție în autospeciala poliției, se poate încadra și la ultraj, pe lângă celelalte acuzații care vor fi formulate în cursul anchetei.

Anul trecut, polițiștii s-au confruntat de 270 de ori cu șoferi care au refuzat să oprească la semnalele lor. 9 agenți au fost răniți în urma unor accidente provocate de astfel de situații.