Ursula von der Leyen: Noi, în Uniunea Europeană, suntem foarte norocoşi că avem acces la vaccinuri. Vă încurajez pe fiecare dintre dumneavoastră să vă vaccinaţi!

Ursula von der Leyden
Ursula von der Leyden
27 septembrie 2021, 20:04

„Vaccinarea este foarte importantă şi îi rog pe toţi să profite de ocazie şi să se vaccineze. Vaccinarea salvează vieţi, vă protejează pe dumneavoastră, dar şi pe cei dragi. Noi, în Uniunea Europeană, suntem foarte norocoşi că avem în prezent acces la vaccinuri. Este un avantaj enorm pentru a proteja cetăţenii europeni, dar şi pentru a reduce riscul de răspândire a bolii”, a declarat şefa Executivului comunitar, într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Florin Cîţu.

„Vă rog pe toţi, dacă nu aţi făcut acest lucru încă, ştiinţa este foarte importantă, profitaţi de ocazia de a vă vaccina”, a subliniat Ursula von der Leyen.

Oficialul european a precizat că gestionarea campaniei de vaccinare anti-COVID este de „competenţă naţională”.

„Avem nevoie de bună comunicare. În Uniunea Europeană, în medie, 73% din populaţia adultă a fost vaccinată şi lucrurile merg spre mai bine. Impactul virusului nu mai este la fel de grav şi ştim că (vaccinul – n.r.) a salvat vieţi. Aşa că vă încurajez pe fiecare dintre dumneavoastră să vă vaccinaţi”, a mai spus Ursula von der Leyen.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite