Ursula von der Leyen anunţă că se va deplasa la Kiev
14 Septembrie 2022, 11:13 (actualizat 14 Septembrie 2022, 11:24)
(actualizat 14 Septembrie 2022, 11:24) | Știrile TVR

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat miercuri că se va deplasa la Kiev mai târziu în cursul zilei, informează dpa.

Von der Leyen a făcut acest anunţ în discursul privind starea UE susţinut în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg, în prezenţa Primei Doamne a Ucrainei, Olena Zelenska.

Preşedinta CE a precizat că la Kiev va discuta cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski despre integrarea Ucrainei pe piaţa unică a UE.

Piaţa unică europeană garantează circulaţia liberă a mărfurilor, capitalurilor, serviciilor şi persoanelor.

Citește și Ursula von der Leyen, discurs despre starea Uniunii: Vom face o reformă radicală a pieței electricității. Propunem o plafonare a veniturilor companiilor care produc electricitate. Trebuie să reducem cererea în orele de vârf

Vizita anunţată va fi cea de a treia pe care o efectuează von der Leyen în Ucraina de la începutul invaziei ruse, pe 24 februarie, mai menţionează dpa.

În aprilie, ea a vizitat între altele suburbia kieveană Bucea, la scurt timp după ce au ieşit la iveală presupuse crime de război ruse comise acolo. În iunie, von der Leyen s-a întâlnit la Kiev cu Zelenski şi premierul Denîs Şmîhal pentru a discuta despre ambiţiile Ucrainei de aderare la UE.