USR și Forța Dreptei au depus moțiune împotriva ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, spunând că este „plagiator” și „minte cum respiră”

Violeta Alexandru și Ionuț Moșteanu
Violeta Alexandru și Ionuț Moșteanu
27 septembrie 2022, 16:28

„Am depus moțiune împotriva ministrului plagiator Cîmpeanu, la trei luni după ce a fost o altă moțiune simpluă împotriva acestui ministru, iar în trei luni a reușit domnul Cîmpeanu o mare contraperformanță: de unde era doar apărătorul plagiatorilor, s-a dovedit că era și dânsul plagiator, dânsul făcea legi ca să scape de aceste acuzații. Cei care vor un învățământ care să țină copiii în țară trebuie să voteze săptămâna viitoare în Parlament pentru această moțiune simplă”, a acuzat deputatul USR Ionuț Moșteanu.

Deputata Violeta Alexandru, de la Forța Dreptei, a declarat că „moțiunea simplă arată că opoziția strânge rândurile și cred că este o poziție de bun-simț la stilul arogant, autosuficient, în care actuala Coaliție înțelege să ocupe România. Este o moțiune care arată tuturor celor care sunt corecți în această țară că în plan politic au o alternativă. Moțiunea este împotriva unui om care minte cum respiră”.

Moțiunea va fi dezbătută și votată marțea viitoare, a precizat Ionuț Moșteanu.

Luni, jurnalista Emilia Sercan, de la PressOne, a publicat o investigație în care arată că Sorin Cîmpeanu și-ar fi atribuit cea mai mare parte a unei lucrări universitare pentru uzul studenților. De la nouă pagini, în ediția din 2000, actualul ministru apare ca autor pentru 92 de pagini, șase ani mai târziu. Sorin Cîmpeanu neagă acuzațiile și se declara hărțuit. El s-a confruntat cu suspiciuni de plagiat și în privința tezei de doctorat.

CITIȚI ȘI: Acuzații de plagiat la adresa ministrului Educației. Și-ar fi atribuit mare parte dintr-o lucrare universitară. Sorin Cîmpeanu se declară hărțuit: Obiectivul principal al acestui articol este blocarea legilor Educației

În curs de actualizare

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite