USR PLUS: Președintele României să nu tragă de timp și să medieze politic această criză

USR PLUS
USR PLUS
5 octombrie 2021, 19:22

„Biroul Național al USR a luat act cu neplăcută surprindere de faptul că președintele Klaus Iohannis a permis acțiunile pripite, haotice și prost concepute ale fostului premier Florin Cîțu, prin care a scos USR de la guvernare, dar nu se grăbește să organizeze consultări cu partidele”, se arată într-un comunicat al USR PLUS, după ce președintele țării a anunțat că  va convoca consultări cu partidele politice abia săptămâna viitoare, „pentru a da timp partidelor să se întrunească să găsească abordări mature și să vină cu ele”.

„Este evident că organizarea rapidă a consultărilor și desemnarea unui premier capabil să creeze o majoritate sunt singura modalitate de a rezolva rapid această criză politică. Acesta nu poate fi Florin Cîțu, care tocmai a demonstrat că e capabil să creeze o majoritate în Parlament, însă împotriva sa, nu pentru un guvern funcțional”, mai arată USR PLUS.

În prima sa reacție după ce moțiunea împotriva guvernului Florin Cîțu  a trecut în Parlament, președintele Iohannis a enumerat crizele prin care trece România (criza sanitară, criza prețurilor la energie, la care se  adaugă criza politică) și a anunțat că va convoca consultări cu partidele și formațiunile parlamentare abia săptămâna viitoare: „Acum suntem în situaţia de a trebui să găsim o soluţie. Trebuie să găsim o soluţie, România trebuie să fie guvernată. Pandemia, criza preţurilor la electricitate, vine iarna, toate acestea trebuie să fie rezolvate de cineva. Acest cineva este Guvernul României. Aşadar, este nevoie de soluţii şi este momentul pentru decizii mature, este nevoie de decizii mature din partea politicienilor, din partea partidelor politice. Pentru a da timp partidelor politice să se întrunească în forurile interioare, să găsească abordări mature şi să vină cu ele la consultări, voi convoca consultări cu partidele politice abia săptămâna viitoare. Acum se cer maturitate şi responsabilitate.”

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite