USR: Premierul a alocat un miliard de lei din Fondul de rezervă către primari PNL, UDMR şi PSD

Premierul Florin Cîțu
Premierul Florin Cîțu
7 octombrie 2021, 12:17

„Este o nouă dovadă că acest om s-a folosit de PNDL 3 pentru a şantaja şi a obţine preşedinţia PNL, iar acum repetă figura: se foloseşte de banii din Fondul de rezervă pentru a rămâne la Palatul Victoria. Florin Cîţu acţionează fără scrupule şi fără nicio urmă de responsabilitate, aruncând în stânga şi în dreapta cu bani publici”, scriu reprezentanţii USR pe Facebook.

Potrivit sursei citate, „în plină criză”, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Transporturilor nu au primit „toţi banii de care aveau nevoie”, deoarece Florin Cîţu ar fi „pus pe primul plan sinecurile” şi interesele personale.

„Miniştrii noştri au avut proiecte de investiţii, de reforme, însă USR PLUS a fost exclus de la guvernare în plină criză, din cauza unui premier total iresponsabil. După înfiinţarea PNDL 3, marele jaf naţional orchestrat de Florin Cîţu continuă. E nevoie de criterii de transparenţă în ceea ce priveşte modul în care sunt alocaţi banii din Fondul de rezervă. În prezent, regulile după care se împart aceşti bani sunt cele stabilite de Dragnea, în goana sa de a da bani preferenţial către primari şi consiliile judeţene”, menţionează sursa citată.

Tot într-o postare pe reţeaua de socializare, vicepreşedintele USR Dan Barna a precizat că primăriilor conduse de edili USR nu le-au fost alocate fonduri.

„Nemernicia prin care Cîţu a golit Fondul de rezervă al Guvernului şi l-a distribuit tuturor primăriilor, mai puţin primăriilor conduse de primari USR, confirmă, o dată în plus, că acest om nu avea ce să caute în această poziţie, că pălăria îi era mult prea mare. Să te răzbuni pe nişte sute de mii de cetăţeni ai României pentru că nu mai ai susţinere în Parlament arată nu doar cinism, ci şi o nedisimulată ticăloşie”, a scris acesta.

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a informat miercuri că Guvernul a alocat peste un miliard de lei din Fondul de rezervă pentru proiectele locale, o parte din sumă urmând să acopere şi costurile privind serviciile de asistenţă socială şi de protecţie a copiilor plătite de consiliile judeţene.

Cseke Attila a precizat că 2.514 comune din România au primit o finanţare în valoare totală de 614.873.000 de lei, 194 oraşe au primit 95.588.000 de lei, iar 123.346.000 lei au fost alocaţi pentru 48 de municipii. Fondurile acoperă necesarul de finanţare a autorităţilor publice locale, în funcţie de execuţia bugetară a acestora şi de necesităţi.

Conform unui comunicat al MDLPA, fondurile sunt necesare pentru finalizarea investiţiilor publice finanţate de stat sau din fonduri UE, precum şi pentru cheltuieli urgente ale autorităţilor publice locale.

„Proiectele locale trebuie finalizate, ele trebuie să servească aceste comunităţi locale. Prin măsura adoptată astăzi ne asigurăm că investiţiile pentru care au fost cheltuiţi bani publici nu vor rămâne neterminate”, a mai spus ministrul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă