Vacanțe cu relaxare inclusă. Aproape de două ori mai mulți români preferă concediile liniștite
10 August 2017, 21:04 (actualizat 10 August 2017, 21:50)
(actualizat 10 August 2017, 21:50) | Știrile TVR

Liniștea la all inclusive! E vacanță de vis pentru majoritatea românilor, sătui de aventurile cu rucsacul în spate. Iar potrivit unui studiu Gfk, respectăm tendințele internaționale, care arată că tot mai mulți străini au ajuns să prefere vacanțele pe șezlong, cu o băutură răcoritoare alături.

Cu gândul în primul rând la buget, familiile de români care au și copii aleg concediile clasice: 7 zile la mare, fără prea mari bătăi de cap. Sunt mari amatori de pachete cu totul inclus, pentru o vacanță liniștită.

Turistii ceva mai tineri renunță însă la confortul de la all inclusive pentru o doză mai mare de aventură. Cu un ruscac în spate, dar și cu un buget limitat, tinerii caută distracții și sunt mai puțin pretențioși când vine vorba de condițiile de cazare.

Străinii par însă să se fi săturat să experimenteze. Fie că este vorba de bărbaţi sau femei, de spanioli sau francezi, oamenii încep să se reorienteze spre vacanţele liniştite.

VACANŢE ACTIVE

45% dintre italieni

44% dintre francezi

43% dintre spanioli

VACANŢE RELAXANTE

71% dintre brazilieni

66% dintre sud-coreeni

66% dintre japonezi

Franța și-a păstrat si-a pastrat si anul trecut poziția de cea mai vizitată țară din lume, urmată la egalitate de SUA și Spania.