Vacanțele în Grecia ar putea fi mult mai scumpe, după scumpirile în lanț. Inflația a ajuns la cote maxime

13 februarie 2022, 10:15

Criza economică agravată de pagubele provocate de fenomene meteo neobișnuite au făcut prețurile să explodeze. Sunt creșteri de 20 până la 50 la sută.

“Totul este mai scump, toate produsele s-au scumpit. Doar salariile sunt aceleaşi”.

Din septembrie, guvernul a cheltuit peste 2 miliarde de euro pentru a subvenționa facturile de electricitate și gaz pentru gospodării, întreprinderi și fermieri. În plus, a anunțat o creștere cu 2% a salariului minim și va reduce cotele impozitului pe proprietate cu încă 13%. Dar grecii consideră că aceste măsuri nu sunt suficiente pentru a-i ajuta mai ales pe cei cu venituri mici.

„Cum poate un om să trăiască aşa? Cum să se descurce fără medicamente, alimente, bani de cheltuială?”

AGGELOS PILATIS, președintele Federației Consumatorilor: “Totul, energia, totul este mult mai scump şi creşterile de preţ nu se mai termină”.

Facturile la energie electrică s-au triplat și, dacă vor continua să crească, producătorii agricoli, de exemplu, vor cultiva mai puțin, ceea ce ar însemna prețuri și mai mari. O reacție în lanț pe care deocamdată nimeni nu o poate opri.

Grecia nu este străină de problemele financiare. Din 2010, țara a fost paralizată de o criză financiară de un deceniu. Economia a fost apoi afectată de pandemia de coronavirus, care a lovit industria vitală a turismului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta

Grecia a oficiat prima căsătorie între persoane de acelaşi sex