Vacanţe în Iordania. O oază de liniște într-o mare de neliniști

27 ianuarie 2018, 00:05

Iordania este un paradox. O insulă de stabilitate într-o zonă măcinată de conflicte, o țară mică plină de mari atracții turistice de toate tipurile: religioase, culturale, de sănătate și de aventură.

Unii vin în Iordania în special pentru locurile biblice de la Iordan și Marea Moartă. Iar autoritățile de acolo nu scapă nicio ocazie pentru a-și face loc pe piața pelerinajelor, monopolizată de Israel.

Alții vin pentru cure de sănătate, la 400 de metri sub nivelul mării, în cel mai mare spa natural din lume, care este Marea Moartă.

Principala comoară a Iordaniei este însă orașul antic săpat în stâncă, Petra.

Pentru amatorii de aventură, marile atracții sunt deșertul roz Wadi Rum, unde te poți plimba pe cămilă sau înnopta în corturi de beduini. Dar mai ales stațiunea Aqaba, de la Marea Roșie.

Aqaba este nouă destinație a unei curse charter cu plecări săptămânale de la București, care va fi inaugurată în martie. Este un pariu pe care și l-a asumat un mare grup turcesc, prin touroperatorul său român.

Zborul este operat de o companie iordaniană și durează circa două ore și jumătate, ceea ce va face din Aqaba una dintre cele mai apropiate destinații de vacanță exotică pentru români.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta

România a pierdut un milion de turiști străini, în ultimii patru ani