Vaccinare anti covid pe scară largă în Beijing, înainte de Anul Nou chinezesc. Primii beneficiari, angajaţii municipali şi şoferii de autobuz

Vaccinare anti covid pe scară largă
Vaccinare anti covid pe scară largă
4 ianuarie 2021, 16:05

Numai la Beijing, peste 73.000 de persoane au primit deja prima doză de vaccin de vineri până duminică, informează presa.

Angajaţi municipali şi şoferi de autobuz se numără printre primele persoane cărora le-a fost administrat vaccinul.

Autorităţile medicale au anunţat joi că au dat „undă verde condiţionată” generalizării unui prim vaccin de fabricaţie chineză, al cărui producător, compania Sinopharm, revendică o rată de eficacitate de 79%.

Într-un vast parc din estul Beijingului, candidaţii la vaccinare trebuiau să completeze luni un formular electronic cu ajutorul telefoanelor lor mobile, precizând că nu au contraindicaţii pentru administrare. Apoi, ei trebuiau să urce într-un autobuz care să-i ducă la un centru de vaccinare temporar instalat în interiorul parcului. Unii purtau câte două măşti chirurgicale.

Fără a aştepta o undă verde oficială din partea autorităţilor medicale, China a început deja să vaccineze milioane de persoane din vara trecută, în special personal medical, studenţi care plecau la studii în străinătate şi diplomaţi. Nu mai puţin de 4,5 milioane de doze de vaccin au fost deja administrate, au anunţat autorităţile săptămâna trecută.

China, unde COVID-19 a apărut prima dată în urmă cu mai bine de un an, intenţionează să accelereze campania de vaccinare odată cu apropierea Noului An chinezesc, celebrat pe 12 februarie. Aceste festivităţi duc de obicei cea mai mare migraţie din întreaga lume, când milioane de lucrători părăsesc marile oraşe pentru a-şi vizita familiile.

Căile ferate intenţionează să asigure 407 milioane de rute în perioada de concedii de Noul An chinezesc, din 28 ianuarie până pe 8 martie. Pentru a evita aglomeraţia în exces, trenuri suplimentare vor fi puse în circulaţie, iar unele universităţi şi-au închis deja porţile pentru a le permite studenţilor să se întoarcă din timp acasă. Astfel, unii vor beneficia de peste două luni de vacanţă.

Chiar dacă în linii mari China a eradicat epidemia, ea a semnalat luni 33 de noi cazuri de contaminare în ultimele 24 de ore, cea mai mare cifră în ultimele două luni.

(sursa: Agerpres)

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă